Skip to main content

Schunck Unieke collectie 24/7 zichtbaar in glazen kijkdepot

Schunck

Een verzameling op internationaal niveau, met topstukken van kunstenaars als Karel Appel, Marlene Dumas, Rob Scholte en Erik van Lieshout.

Met een museum, bibliotheek en muziek- en dansschool is Schunck het culturele hart van Heerlen. De Schunck Collectie heeft een centrale plaats in de programmering. De basis bestaat uit werken van de ‘Amsterdamse Limburgers’, zoals Ger Lataster, Lei Molin, Jef Diederen en Pieter Defesche. De collectie werd vanaf de jaren zeventig aangevuld met werk van bekende Nederlandse schilders als Lucebert, Constant en Kees van Bohemen.

Het is een verzameling op internationaal niveau, met topstukken van kunstenaars als Karel Appel, Marlene Dumas, Rob Scholte en Erik van Lieshout. Met de bouw van een glazen kijkdepot is deze unieke collectie straks 24/7 te bewonderen. Het glazen gewelf verbindt het Glaspaleis en de Muziekschool met het museum. Ze heeft als doel een duurzame en veilige opslag voor de collectie en de verhoging van het museumbezoek. Het is kortom een depot en presentatieruimte in één.