Skip to main content

Stadsmuseum Woerden Klimaatbeheersing voor nieuwe presentatie op zolder

Stadsmuseum Woerden

Stadsmuseum Woerden is gevestigd in het voormalige stadhuis. Op de zolder van dit rijksmonument maakt het museum een nieuwe vaste presentatie over de geschiedenis van stad en ommeland. De huidige semipermanente tentoonstelling op de bovenverdieping houdt inhoudelijk op bij de Romeinen. De nieuwe presentatie met als titel Verhaal van Woerden sluit aan bij de behoefte van toeristen en schoolgroepen om te weten wat Woerden Woerden maakt.

Dioraphte draagt bij aan de verbetering van de klimaatbeheersing. De voorgestelde maatregelen hebben ook een gunstig effect op de energiehuishouding.

Daarbij is het belangrijk dat de zolder ook qua klimaatcondities geschikt gemaakt wordt voor een dergelijke presentatie. Dioraphte draagt bij aan de verbetering van de klimaatbeheersing. De voorgestelde maatregelen hebben ook een gunstig effect op de algemene klimaatcondities en energiehuishouding. Het museumgebouw is daardoor straks in zijn geheel geschikt als museum, het museaal beheer van de collectie is beter gewaarborgd. Met de verduurzaming en de nieuwe presentatie kan het museum de viering van 650 jaar stadsrecht in 2022 luister bijzetten.