Skip to main content

Vanaf 1 januari 2022 is Jasmijn Melse de nieuwe Operationeel Directeur van Dioraphte.

Zij volgt in deze rol Henk van Stokkom op, die stapsgewijs gaat terugtreden. Hij blijft als projectadviseur actief voor de portefeuilles sociale initiatieven in Afrika en -samen met Mustapha Charifi- sociale initiatieven in Nederland.

Jasmijn Melse is meer dan vijftien jaar actief in de filantropiesector in binnen- en buitenland. Jasmijn was na haar studie internationale betrekkingen universitair docente internationale organisaties en noodhulp aan de Rijksuniversiteit Groningen, werkte voor Adessium Foundation en sinds 2012 voor ABN AMRO MeesPierson filantropie, laatstelijk als Hoofd Filantropie Advies. De afgelopen twee jaar was zij actief als zelfstandig filantropie adviseur. Ze is tevens bestuurslid van een aantal fondsen. Jasmijn zal de dagelijkse leiding hebben over Dioraphte en de spil vormen tussen het bestuur, de projectadviseurs en andere betrokkenen.

Tevens wordt Dioraphte versterkt met de komst van Fiona Buruma, Hoofd Financiën en Administratie. Fiona is econometrist en heeft meer dan twintig jaar ervaring in financieel management, waarvan ruim tien jaar in de non-profit sector, laatstelijk als Director of Finance and Operations bij War Child en bij The Global Center on Adaptation. Fiona zal verantwoordelijk zijn voor de projectadministratie en financiële zaken. 

Het kantooradres van Dioraphte verhuist per 1 januari 2022 van Dordrecht naar Duinzigt in Oegstgeest.

Arnold Croiset van Uchelen, voorzitter van het bestuur: 

“Wij zijn erg verheugd met de komst van Jasmijn en Fiona, die met veel kennis van zaken en bevlogenheid de leiding van de organisatie van Henk van Stokkom zullen overnemen. Wij zijn Henk en zijn team zeer dankbaar voor hun werk voor de organisatie gedurende vele jaren en blij dat Henk als voorheen als projectadviseur deel van Dioraphte blijft uitmaken.”