Skip to main content

SALIX Kameropera Jong talent oogst veel lof met The Bear

PK Sallix

Aanstekelijk gezongen en gespeeld. Inventief vormgegeven en geregisseerd. En een moeiteloze vervlechting van stijlen die de humor teruggeeft aan de zware opera. SALIX kameropera scoorde goed met voorstelling The Bear. Gemaakt met nieuwe talenten en bedoeld voor een jonge generatie operaliefhebbers.

The Bear van William Walton stamt uit 1967 en is gebaseerd op een toneelstuk van Anton Tsjechov. Het schildert een tragikomisch verhaal dat zich uitrolt in een hoogst onwaarschijnlijke situatie. Verdriet, verwerking en verleiding hebben daarin een belangrijke plek. Het is deze productie van salix die Dioraphte met een bijdrage steunt.

Alle ruimte

salix is een jong gezelschap dat muziektheater maakt en daarbij nieuw talent een kans geeft. Er zit niet alleen veel ambitie en artistieke groei in de plannen die het maakt. De makers zelf produceren ook de voorstelling en zorgen voor de kaartverkoop. Zo biedt salix jonge talenten alle ruimte voor zowel de artistieke, uitvoerende en productionele aspecten. Én voor het ondernemerschap.

Duurzaam

De première van The Bear vond plaats tijdens het Grachtenfestival 2023. Het gebouwde decor is uit duurzame en herwonnen materialen gemaakt. Het is bovendien zo ontworpen dat het na The Bear makkelijk is om te vormen voor andere voorstellingen.