Skip to main content

Kasteel Doornenburg Meer ruimte voor verhalen over toen

CE kasteel Doornenburg

Kasteel Doornenburg is de plek waar tv-serie Floris werd opgenomen, het best bekeken programma van 1969. Het kasteel is nog altijd populair. Binnenkort kunnen bezoekers ook de weergang op. Daar kijk je uit over de velden, net als de kasteelbewoners uit de middeleeuwen.

Een weergang is een looppad bovenop de kasteelmuur. Die van Kasteel Doornenburg loopt langs de grootste voorburcht van Nederland, maar is nu niet toegankelijk omdat er geen veilige balustrade is. Met een bijdrage van Dioraphte komt er een die past bij de monumentale status van het kasteel. De Stichting tot Behoud van den Doornenburg wil zo nog meer mensen bereiken.

Verhalen vertellen

Het kasteel doet veel om verhalen over vroeger te vertellen. Jaarlijks bezoeken ruim 3.000 mensen de Slag om Doornenburg. Dit is een middeleeuws festival met acteurs die scènes naspelen, jeugdtheater, ridder-toernooien, kunst en muziek, gecombineerd met een leerzaam programma over de tijd van toen. Na afloop stijgt het aantal aanvragen voor rondleidingen altijd merkbaar.

Extra tentoonstellingsruimte

Met de aanpassing van de weergang komen drie extra ruimtes beschikbaar die nu niet bereikbaar zijn. Hier kunnen bezoekers binnenkort terecht voor speciale wisseltentoonstellingen. Zo wil Doornenburg wetenswaardigheden over het kasteel laten zien die eerder nog onderbelicht waren.