Skip to main content

Johan Wagenaar Stichting Kans voor vernieuwende componist op Festival Dag in de Branding

PK Johan Wagenaar St Myrto Nizami Bart Grietens

Myrtó Nizami maakte veel indruk bij de commissie van de Johan Wagenaar Stichting. De commissie selecteerde haar als composer in residence voor Festival Dag in de Branding. Het publiek kan daar de nieuwste muziek ontdekken. Twee seizoenen lang gaat Nizami met begeleiding werken aan een kameropera. Dat geeft haar een bijzondere kans om zich verder te ontwikkelen.

Het fascineert componiste en pianiste Nizami enorm wie je als mens in de kern uiteindelijk bent. Dat afpellen van verschillende ‘maskers’ en persoonlijke kanten gaat ze in haar compositie uitwerken. Het resultaat is een stuk voor een zangeres, ensemble en elektronica. In 2025 zal zij dat tijdens Festival Dag in de Branding opvoeren.

Coaching

Tijdens de voorbereidingen krijgt Nizami coaching van een componist, een ervaren regisseur en een choreograaf. Ook komen er vragen aan bod over hoe je een artistieke productie aanpakt en structureert. Omdat het festival drie edities per seizoen heeft, krijgt Nizami volop de mogelijkheid om haar productie in delen uit te proberen en te leren van de feedback.